Selamat Kew Naik Bas Zaman Sekarang Nie

"Sebelom memulakan..aku nak ucapkan takziahh kepada 
my friend Alonk dan adik nyer Ayu atas permergian bapa nyer
semalam..Al-Fatihah...."




Salam 1Malaysia..Korang tengok berita xtadi...
aishhh..hari-hari kemalagan berlaku..Nyawa
hilang bagaikan katak mati ditengah jalan...
soalnyer disini..tahun nie,dan tahun lepas-lepas..
raking paling tinggi dalam kemalangan..Adalah
BAS..Yang dekat simpang Empat tu..ramai jugak
yang meragut nyawa..BAS jugak..Yang terbaru..
Hari nie...Di Genting..23 orang yang mati..fushhh..
Dasyat2..Tu belom kire yang lepas2 lagi...Ramai yang 
meragut nyawa,kerana menaiki BAS..Takot aku
nak naik BAS..So..Zaman sekarang nie..
Bagi korang..SELAMAT KEW NAIK BAS???

Bila Sekolah Dah kembali Buka??

Hyepp semua reader dan salam 1Malaysia...
Tidak lupa jugak kepada semua geng BT,,.
Fushh..Xhabis2 korang tinggalkan link korang 
kat Geng BT an..Hhheeeee..^_____^
kalu chat room 2..aduyai...sampai 100 lebih..
xkuasa ku nak melayan nyer...smpai berat
aku nak main game lam fesbuk nie....Its Ok baby..
Balik kepada tajuk en3 kiter..Ha...Bila sekolah
dah kembali buka...hahahaha..aku benci
bila sekolah mula-mula bukak..yelah...
semua baru..kasut baru,stokin,baju,seluar,rambut,beg,
seluar dalam.Hee...^____^..semua nyer baru...
konon2 nyer semangat persekolahan...
yang sempat aku ingat..kasut skolah..
Paling benci bilew membe pijak kasut baru..
yee laa...baru 2..bau kedai xhabis lagi...
semua org cam 2 an..paling marah bilew
org pijak kasut baru...baru 2...putih bersih lagi..
tapi..naseb baik semua 2 tinggal kenangan..
Aku nie dah la pemalas...Zaman2 sekolah dulu
first day sekolah aku dah ponteng...
heeee ^____^..sampai hari ke 4 baru
aku masuk skolah....lalalala...
Iklan budak2 paling suka masa nak bukak
sekolah...aku maseh ingat lagi iklan nie..
aku hafal lagi lgu dyee tau...cam nie bnyi nyer..
ayuh,,kembali kesekolah,,Ayuh,,,,haa...
cam 2 lah kalu xsilap nyer...aku bnci lagu nie..
^______^

Penipuan Membuat Aku Ketawa..

Awas!!Jangan Tiru Aksi Ini..

Salam 1Reader..cewah...humm.ape kes...
Xde kes kali nie..td jew...org langar lari...
kesian katak 2..Hancur Kepala...heeee..^____^
Ha..Aku ade story nok kogsi nie....
bilew penipuan membuat aku ketawe...
ha..hebat x aku...biase korang kena
tipu..misti korang kecewe kan...
2 lah..korang emo sngat....cuba korang
layan jew penipuan 2...mmg membuat
korang ketawe..aku tau..lam pemikiran
korang..misti korang xpham kan apa yg aku tlis..
aku pom xtau,,aku mengarut jew..Heeee..^_____^
Xde ahh..gurau jew..ye betol...
aku xtau aku apa yang aku mengarut nie ..
angap jew je korang dah kene
tipu dengan tajuk entri kali nie..
smpai habis korang baca entri aku
 yang mengarut nie kan,,..
hahahahaha...weeh..
ketawa lah..aku buat lawak nie..
ha,...bagus.. skarang dah terbukti kan..
Penipuan Itu Membuat Kite Ketawa....
huuu...lalala....^_________^

Teruna Or Dara Yang Kuat JELEZ??



Ha..penuh persoalan kan...Kenapa aku tanya macam nie..
Aku saja jew.sambil2 main zyga poker...terlintas plak nak 
tulis isu nie..Bagi korang sapa yang lebih JELEZ...
Teruna Or Dara???Bagi Aku plaK..
Jawapan xterletak kepada Teruna..DAn Dara..
Jawapan nyer terletak,,antara..sapa yang lebih
sayang terhadap pasangan nyer..cewah,..macam
Dr.Fadzilah Come 2 me la plak..^____^
Yela..orang yang kuat JELEZ nie..
cebenar nyer..dyee sayang sangat2 kat kita..
bukan nyer dyee saja buat Macam tu...
Dia sayunk kan kam0 sebernarnyer...
so..sapa2 yang ade makwe or pakwe 
yang kuat JELEZ 2...hargailah dyee..
Kerana..dyee sangat menyayanggi kam0...
so..Pendapat korang plak cam new???
Jom kiter Kongsi sama2....

Terima Kaseh Geng Blogger Tercinta



Salam semua...
kat cnie just nak ucap kan thanx 
sangat2 kat BT..Sebab..
sejak dua menjak menjadi geng BTnie..
ramai yang follow blog yang xseberapa nie..
and than..nak ucap thanx gak pada
 semua yang follow blog nie..
Blog korang semua memang 
Gempak Gilew...BestSangat2.
Bagi yang belom tahu apa itu BT..
kamu boleh sertai kami..
So..sapa2 yang belum join geng 
BT lagi..meh la join....

Kawan Atau Kekasih Yang Penting?

Salam malam semua..Ha..Setelah menjadi emo..
Kita bincang hal ni lak..Bagi kamo semua..
sapa yang lagi penting??Kawan atau kekasih..
Bagi aku..aku lebih pentingkan kawan aku
dari awek aku..yela..sebelum ade awek..
Tentu kawan yang kita jumpa dulu kan..
so.xsalah kan aku nak pentingkan kawan aku kan??
bagi aku.kawan adalah segala2 nyer..
tanpa kawan sunyi hidup nie...tidak sempurna..
tapi..bila xde awek??erm..aku mmg single..
Biase2 jew perasaan aku selama nie...
xde la plak sunyi xde awek..mybe..
aku belum merase nikmat chenta kut..hahaha
tapi..sesetengah org cakap..ade awek best..
boleh luah kan perasaan..hum..kawan pom boleh kan..
ada awek bleh berkepit..kawan boleh kew berkepit?
bagi pompuan mmg boleh..sebab dah menjadi kebiasaan..
bagi laki??humm..nanti org cakap gay plak..tol x??
ada awek..awek boleh take care kite..humm..
kawan pom boleh..betol x??tapi kawan boleh bergurau senda..
gurau bodo..tapi kalu awek xbleh...kew bleh??
So..pendapat korang plak macam maner???
Jom lah kongsi bersama2..



Pengajaran hari ini
 Hargai lah kawan kiter selagi ia nyer masih ada...

Kawan Kuat Emo..Best kew??

Salam semua...macam maner semua..sihat xhari nie..
ari nie cuaca amat baik..syukur..dapat jemur baju..
Ni aku nak cakap pasal org yang kuat emo...
argghhh..benci dapat kawan emo nie...
bukan ape..yela..sikit2 taching..skit2 taching..
ah..macam xleh nak bergurau lansung...
yela..asyik kena jaga hati dyee jew...hati kitew..
sapa nak jaga??skit2 ngajuk...macam kanak-kanak riang jew..
aku bukan nak salah kan sapa2..tapi...
paham2 la...control la skit emo 2...emo xbertempat..
Eeee..xmalu..kalau kaum hawa aku xkisah...
nie kaum adam..huahuahua...mengalah kan pompuan..
erm..org yang kuat emo nie..biase nyer..
kalu dyee mengutuk kat org lain xpe..suka sngat la 
dye..kalau kiter mengutuk kat dyee..ermm..habis la..mengajuk macam anak mak la jawabnyer...tu mengikut firasat dan tekaan aku jew...xthu lah kalau betol kot...so..apa pendapat korang..best kew,xbest dapat kawan kuat Emo+T..

Contest Merwarna Dino


Wah wah wah..sembilan akal nie sentiase anjurkan Contest jew..
Memang bnyak akal dyee nie..xpe..kite gak yang untung dapat hadiah..hihi..
Nak tengok x dino yang telah aku hancurkan nie...
Jeng Jeng Jeng.....


Ha..Ni la spesis dino yang sarat mengandung..
ni dino bertina tau..Colour dye macam tu coz,.
binatang nie mmg dianugerah kan colour macam tu.
nak buat macam mana lagi..Terima jela..
aq xberkenan dengan kuku dyee jew..
Tengok jela sndiri..Bercaku..xpernah potong kuku..
dino kena potong kuku gak kew??
Tapi kan..dye pandai gosok gigi..Pakai kayu sugi jew...
yela..dulu2 mana ada berus gigi...
Sekarang nie..Dino nie tengah sarat mengandung..
masuk bulan nie..dah 3 bulan..
Harap-harap..Selamat dilahirkan..amin..
Spesis Dino nie xmkan daging..dino nie suka
makan rumput jew..sebab tu gigi dye cantik..
putih jew kan..Tengok la tempat dyee 2..
Penuh dengan rumput yang segar2..
Dino nie duduk kat tempat suam2 jew..
xpanas,xsejuk..sebab 2 colour badan dyee,
xhitam and x terlalu putih..sedang2 jew...
ni jew lah citer pasal dino nie..aku dah xde akal nie..
arrggHHhhh....Makan Kamo!!


Budak Sekolah Zaman Sekarang!!!

Selamat pg semua..pagi yang indah ditemani hujan renyai2...
fushh..nikmat nyer dunia..bagi yang belom bngun 2...
tido lah sampai esk. pon..hujan nie..mmg best tido...
Entri aku kali nie,,tentang isu budak2 sekolah zaman sekarang..
aiyaa..apa nak jd la dengan budak2 zaman sekarang nie...
mak bapak anta korang ke sekolah suh belajar...
tapi..apa yang korang belajar...belajar yang bukan2...
adushh..bodo lame xabis..,buat bodo baru..*___* .
peribahase karam sign walia yang baru...
bukan semua yang macam 2...segelintir la...
jangan marah lorr....kenyataan...baru2 nie..aku ada
terlihat video kat fesbook..video budak2 sekolah
belajar pelajaran baru...Nm subjet..Meraba2..2 lah
yang diorang belajar kat sekolah...aduyai...xde kejew kew..
dah la dalam kelas..macam dah xde tempat lain jew...
g la sewa hotel kew..best la jugak..opsss,,aku plak
yang bagi idea...salah2..yang budak laki xleh bla..muke dah
la sekonyoi jew...yang pompuan plak..boleh layan..adush..
yang sorang lagi,kemera men..bleh plak dyee rakam...
bukan nyer nak mencengah..tapi..bagi support plak..
adushh dunia..tak kesian kew kat mak bapak korang...yela..
mak bapak korang anta ke sekolah suh korang belajar..tapi..
benda lain plak yang dibelajar...xkesian kew ...
susah payah kerja nak tanggung yuran sekolah,
nak bagi duit poket lagi...tapi..sebaliknyer...
memalukan mak bapak...2 kew balasan korang..
ha...kan ustad erie dah marah nie...marah nie..
harap2 yang buat bende2 xsenonoh 2..baca
entri aku..bia esk diorang g taubat nasuha kat surau..
korang tengok la sndri video nie...bagi yang dah
tengok 2...kerja korang senang jew...folllow jew aku..
hehex...*_____*

Puting Beliung Menganas!!

Salam 1malaysia...yeahhh..taip dan terus menaik lagi...
ingat nak post intri nie semalam...tp..xteringat...
saTu bencana ganas telah berlaku di tempat aku..
di Dungun,Terengganu...Tempat kejadian berlaku di
pantai Dungun..semalam..panas lagi nie..
dekat jew dengan umah aku..yelah..
Rumah dekat jew dengan pantai..nak kata dekat
xlah dekat sangat..nak kata jauh..xjauh sngat..
dari umah nak ke pantai..jlan kaki lam 5minit jew kut...
dekat kew jauh???naik moto laju lagi kut..huhu..
adakah ini petanda2 hari akhir zaman?..mybe kut...
takot2...korang tengok la sendiri...





Turun Mendadak

Hah..tengok dari tajuk entri..macam aku main bisnes kan..
nie bukan bisnes...ni soal bilangan pengunjung minggu  nie..
kenapa turun mendadak ahh..adakah ini kerana cuti sekolah...
para pembaca pom cuti baca blog..musibah kew..eh salah
musabah kew..ataupon..logik kew...aku rasa..aku yang
xglamor macam belog2 lain 2..sebab 2 turun mendadak..
jawapan paling senang lam kepala otak aku..sebab aku malas..yelah.
.xmacam korang semua..hari2 update belog korang..*xbuntu kew..hehex*
aku xnie lain..pemalas..bukan pemalas la jugak...cibuk kot..*____*
humm..tengok la sndri result aku minggu nie...mmg terlalu parahh...
arrggghhhhh.....

cantik kan..mula2 naik..pastu turun..ee..cantik nyer....seni2..


Kesimpulan Hari Ini
Korang rajin2 la singgah belog aku..
pastu..follow la skali... >__<



Tic Tac Toe

Salam Pembaca Blog saya..sudah baca 2..follow la skali yar...
yang dah follow 2...just want 2 say..sayang kamoo semua...
kalu nak sy sayang kamo..follow la skali...*___*

 Balik pada topik saya..kat sini..sapa yang pandai main
Tic Tac.. 2bahase omputeh@matsalleh..aku org kampung jew
biasa pangil main panGkah2 je kut...ha...sapa nak nak main..
kalo dah menang 2..tingalkan name dan Url belog kamu yar..
ada hadiah untuk kamoo.. -__*

SELAMAT MENCUBA YEE...







1 ST GIVEAWAY-THE CHRONICLES OF YAYA

Salam 1Malaysia..Hyep kawan2...kali nie aku ade story nak woryy..
Nie .kak yaya nie..hari jadi dyee dah dekat..dyee ada wat
giveaway.sempana hari jadi dyee..konon kiter bg hadiah la  nie kn..
Apa yang perlu lakukan??senang jew..Copy Jew yang nie..

Chantik kan..


JOM JOIN GIVEAWAY PERTAMA YAYA!!
GIVEAWAY INI DIBUAT SEMPENA HARI JADI YAYA 1 DISEMBER NANTI

SYARAT-SYARAT
  1. Jadi follower saya
  2. Letakkan blog saya di list blog anda
  3. Buat satu entri pasal giveaway ni (hanya letakkan banner dan copy paste je ayat yang saya buat ni sebijik2)
  4. Tinggalkan komen di entry ini yang mengandungi
nama anda :
link entry :

HADIAH ialah 2 voucher tiket wayang
THE CHRONICLES OF NARNIA-THE VOYAGE OF THE DAWN TRADER
yang akan ditayangkan pada 9 Disember 2010!!



TARIKH TUTUP GIVEAWAY : 1 DISEMBER 2010

                                                                                                                                                                                 Ok xnie kak yaya....

Ok Xnie??


Hyp every body..cewah..speaking 2..huhux..
lam 2-3 hari nie..aq cbuk main header aq jew..
nie header baru aku wat td...duk termenung
sambil kentut2..akhir nyer..siap jugak..
maklm la..baru pandai...hehex..dulu pnye...
aq simpan wat kenangan..kalau aq rajin 
aku nak wat design baju..aku jual kat
korang...eyh..dah 3 tajuk entry tentang header jew..
bosan kan...ni sebenarnye terpakse tulis..
wat rajin up date...pas nie nk join Giveaway pertama kak yaya..
meh la join skali...jom support ramai2..

Tak Puas Hati Dengan Header Aku

Adushh..mula2 siap mmg la suka yang teramat..sebab..
sblom nie xde pic header..skun dah ade..suka la konon nyer...
tapi..bilew aku perhati kan selame stegah jam..
tiba2 aku ketawe keseorangan..
yelah..cuba korang tengok betul2...
funny x??alaa..jangan la suka..bagi la support skit kat aku..
tengah kecewe nie..jgn ade koment mengutuk plak...
aku siku korang nanti....bila aku tengok header blog2 lain.,chomel jew...
tapi..knape aku punye macam nie ahh..adushh..
ada sapa2 nak tlg aku.??tlg buat pic header utk aku satu...
hahahaha..manis kn permintaan aku...main mintak cam 2 jew..p..kalu
kite tolong menolong x salah kan..huhux..xpe2..aku kn blajar lagii...
tengok pic header skali lg..hahahahaha..
cantik lukisan adk aku lagi aku rase..
xpe2.janji sempoi...aku xnak buang...
yela..sekurang2 nyer..
boleh gak  aku ketawe sorang....


New Header..


jeng..jeng..jeng.....
Yes,,yess,yes,,....
Aku berjaya..akhir nya...akhir nyer..
sudah lama yang ku ingin kan..
header sendiri..huhuhu.p..xchantik sngat..biase2 jew....
baru blajar kan...and..design anak putung 2..bleh than chantik
gak aku tngok..huhuhuhu...Nie aku buat dengn membe aku,bidin,..
huhuhu..Thanx bidin..hehehex...Lain kali..kalu lebih pandai lagi..
nak wat yang lagi cantik..lagi cun dari korang...
huhhuhuhu..gembira yang xteramat nie....
yyyyyeeeeeaaaaaaapppppyyyyyy.....
Cute Bunny Graphics





Oii,,Melatah!!



Salam 1malaysia..siapa antara kat sini nie melatah ah???
hahaha...jaga2..akan ku usik kamoo...hohoho...
melatah..apa perasan bila melatah 2 ahh??
kenapa benda yg xsepatut keluar dye kluar arghh..
aku pom hairan la...biase pompuan la...cocok jew skit..
"oi,,puki ayamm","oi,,pantat kau terjatuh"(sory..2 contoh jew..)
Tp..kebiasaan nyer..mmg begitu..aku nie,,suka sangat la 
kacau org yg ade pnyakit latah nie..cocok skali..
macam2 jenis ade..melompat2 pom ade..mulut terngange 
pom ade....yang best lagi..cakap bnde yang karut..
lama plak 2...hahahahaha..oii..mmg best la....
kelemahan org latah...konon2 nak simpan rhsia la..
cocok jew skali..trus kluar rahsia dyee 2..hahahaha..sapa yang ada
pnyakit latah nie..anda dilarang menyimpan rahsia..hahahaha
Kadang2..terkeluar air mata aku nie blew layan org latah nie..
lawak glew 2...aku rasa..kalau pergi ujibakat raja lawak..kompen dapat..
Tapi 2 lah..kesian gak yang melatah 2...Letih..smpai xbermaye pom ade...
so..bg yang suka usik org melath nie..jgn la usik slalu..
letih diorang 2...dan..tak baik tau main2 kan org latah nie.,.
nk main pom..bia kena tmpat tau..baru best..hahaahahaha..
oo.pocot..


Puas Hati

Salam semua...aku dah puas cri idea nak tlis blog nie..
akhir nyer..berjaya jugak aku..huhuhuhu....aku tnggok
korang cam best jew..hari2 update...aku pon nak jd
cam korang..xpe2..lepas nie..aku kan usahe untuk sentiase
update blog aku nie...ok2...balik pada topik kite...

Puas Hati aku..huhux..bukan aku pukul org la...
puas la hati aku bile hasil kerja aku nampak cantik..
hehe..yela..sapa xpuas hati tengok hasil kerja dye chantik an..
xcaya tnye sembilan akal 2..sebab dyee buat designnn..
korang tanya la dyee..puas hati x gn hasil kerja dyee..
mmg dye jawab x...sebab dyee nak yg lebih bagus lagii..
hahahahatamak....

hasil kerja aku cam biase la..duduk umah..bukak laptop..
edit gambar..huhuhuhu..aku suke.....nak tngok x hasil kerja aku..

Jeng......jeng..jeng.......

Photoshop+HDR


Photoshop+Background Design


Photoshop+HDR+Blur


Photoshop+HDR


Photoshop+HDR+SKY

Photoshop+HDR+Lighting


Huhuhu..cantik x??kalu xchantik xpew...xkisah...
aku suke semua pic nie..hehehe..
kalu=au korang nak eedit pic korang..anta la kat aku..
xambik bayaran pom...
tapi..kalau xcantik jgn marah yar....
huhuhu...k ahh...smpai cinie jew lah..
lain kali plak...byep semua...

Jom Skodeng!!!

Salam semua..dalam kebosanan aku...aku terjumper la web site ni..
Spy..hahahaha..semua barang2 dye..semua aku berkenan,,hehehe..
bukan aku nok skodeng pompuan..tapi mmg baang nie khas untuk skodeng..
hahahahha..korang nak tau x ape barang yang aku nak tnjuk nie...
barang baik punyer...huhuhuhuhu...
ha...tangok macam cermin mata biase jew kan..p..
korang tau x fungsi nyer cam ne???ha....




 CERMIN MATA BERKAMERA
HARGA: RM290
Murah jew tu..apa lagi..beli la...


Hebat kan..kalau korang,nak wat rakam pew eyh...
bg lelaki misti skodeng kan..hahaha
kalau pompuan aku xthu la plak....
koment la korang nk guna untuk ape dengan cermin mata nie...











Aku Ketinggalan!!!!

Salam semua..Adushhh..Rugi toll lah aku nie...
Disebab kan lame aku x o9.aku dah ketinggalan 
Adush..rugi55.....kalu x,,dapat top-up 10 ingit.dan design dri D'antara Sembilan Akal...hehex.
Adushhh!!,,cam manew blehh tertinggal..??
Laptop aku rosak..so aku pergi la repair..
sampai skun xambik2 lagi nie...sebab 2 xbrape nak 
active blog nie...Nie pom on9 umh membe..hehehehehe...
Xpe2...Weh,D'antara Sembilan Akal..Lain kali kalau ade
Contest lagi..msj la kat face book skeping..hahahahahhaha...
K ah..pape pom...Good Luck For All peserta2 yang layak 
ke pusingan penentuan...sape yang menang 2..share la kedit sringit...
hua100.....

BBQ Di Malam Raya

Salam 1Malaysia...Macam mana kondisi korang???ada sihat...
Lame xtop-up blog aku nie.hahaha.,.nie pom..aku mlas nak tlis2..entry kali nie,,
nak upload pic2 BBQ jew...huhuhu...jangan mara nyer....
nak kasi korang semua terjelir lidah...yummmy2.bestt.....



yang hitam 2..bukan hangus...sos dyee..hahahahaha
daun serai xbrape nak dah 2...



Fushh..bestt 2...tengok la sape yg balik kan aym 2...
sape lagi kalau bukan aku...huhuhubangge.....



Nie la membe2 aku yang xseberape macho tp hencem..
yang xseberape chantik tp chomel pn ade...hahahaha..
cube teke aku kat maner???huhu



Wa...yang melambai2 pn ade...yang terkengkeng pn ade..
yang mengange mulut pn ade..p..pape pom...
SERONOK!!!... :)

Sayang kamo semua!!!...





Cuti Korban

Salam Hari raya korban...Dihari yang mulia nie..aku ucap kan selamat hari raya semua..
kat2 hari hari raye nie..aku kurang skit up-date blog aku..hehehemalas..
so...sabar dan menanti yer..huhuhuhu..
SELAMAT HARI RAYA SEMUA..!!

Ga -Selipar Jepun Pink-

Wa...Dah 3 hari xleh tidur..Terbayang kan Anak Patung Nie..

      Cantik Kan??,,


Ni Cantik gak...


Yang Nie Lagi Cantik..
Ni nama nyer kiszydolls!!


Chantik kan..Korang xcye..kalu lah aku dapat semua nie..
huhuhuhu..xkan lepas la...hahaha...wehhh..gerrrmmmmnnyyeerr..
aku berekenan dengan Character2 nie...jarang dapat jumpe..
kat Malaysia..satu nie jew kot...x tahu ahh 2..
Wa..skarang nie GA nak bg bende cute nie free jew...
...eeesuke nyer...harap aku dapat.huhuhuxx..
kalu xdapat..terpakse la bli....
Nie anjuran Selipar Jepun Pink..
Hadiah nyer bende cute ni la...

Kisz ade 3 kategori
kategori 1 = kategori untuk ibu2(untuk anak2 kcik mereka)
kategori2 = kategori student(skul,kolej or u)
kategori3 = bekerja...

(aku nie Kategori 2 la...student or u..)
nak Join senang jew syarat2 nyer..

syarat2 GA kiszydolls 
1.......jadi my follower...
2.......leave ur name n blog kat komen post ni=)
3......letakkan 3 gambar kiszydolls kat ats ni di blog anda n terangkan tentang GA ni kat blog anda...
4......Jangan lupe gtau anda sertai kategori yang mane satu di komen yang anda tinggalkan...

Anda bleh sertai GA sampai 10 DISEMBER 2010... 
Cepat2 sebelum peluang maseh ade..


Kerajaan Zaman Kini

Salam 1Malaysia..korang semua cam ne??dah update blog korang kew..huhux
xkisah lah 2..kalu dah update..xpe la..hahahhaa..

Kat cinie aku nak ckap some thing..Bukan maksud aq nak lawan kerajaan..
kompen aku kalah,..Aku cume berani  bersuare kerana benar jew...
Pembagunan baru di tempat aku..ceh,,,konon2 suke la bru naik..
Kecoh satu kg bile McD dah bukak kt dungun..hua55...baru nak naikk..
Yang aku xsokong nyer...Lulus kew bagunan 2..aku tau..First time McD 2 bukak..
Dye bagi suap dulu,,org2 kerajaan nie...2 Lantak dyee lah..Macam aq kisah..
Ataupon..McD nie mmg gilew fulus...Korang tengok sendri lah..patot kew xpatot...

                                Mcd Dungun


Dengan bagunan ats belom siap lagi..macam mana dah bleh BUKAK???
Macam mane dapat LULUS??
Kalau warung kampung lebih tanah seinci pom orang kerajaan rombak..
Knape McD tidak???
                                                                                                        

Bila Besar Nak Jadi Ape??

Salam mlam semua..Harap semua sihat dan segar akal fikiran..
Terus dan menerus mengupdate blog nie..Rase malas..tapi aku
tetap memakse diri ku untuk menulis,..Arghhh...Memerah otak
untuk menulis...
Balik kepada tajuk utama kite..Bile besar nak jd ape??
Biase,,sape yang slalu menajukan soalan begini??
ahh.atok??xsalalu..yang slalu tnye soalan cam nie,Cikgu la..

Masa sekolah rendah..Xlengkap hidup cikgu 2 kalu x tanya soalan nie..
"kamu nak jd ape besar nanti"
Jawapan Anak Murid
  • sy nak jd manusia
  • sy nak jd prebet sapu
  •  sy nak jd penjenayah eh slah
  • sy nak jd diri sy
  • sy nak jd cikgu
  • sy nak jd polis
Tu lah contoh jawapan anak murid yang xnak berjaya..hahak..
Tapi..korang semua tercapai kew ape yang korang nk jd mase kecik2 dulu??
Kalu yang tercapai 2..syabas la..bg yang xtercapai??
Korang buat la tercapai...macam membe2 aku nie..cite2 mengalah kan badan..
korang tau diorang nk jd ape??ha...nak jd Polis...urmm..
Sampai skarang cite2 membe2 aku nie xtercapai...hahaha
Tp diorang tetap usaha..usaha dan terus usaha..tngok lah diorang skun cam maner..Gempak.

Tengok la 2..entah 
apa yang dyee nk shoot pomn 
aku xthu...

Ha..kan aku dah cakap..gempak x..Dapat ambik gambar pakai topi polis
and senapang cicak pom jd lah..janji..cite2 dyee tercapai...
ni seragam bapak aku..Ayah aku polis dulu..tp skarang dah pencen..
bile ayah aku xde kat uma..aku pakai la ape yang patot..huhuhuhu...
Dengan perasaan yang penuh bangge
dan terharu apabile membe2 aku yang xseberape nak betol nie
dapat bergambar...hahaaha
hebat kan membe2 aku nie..hahak..
:)
















Perut Aku Pandai Berkate2

Time kaseh yang follow blog aku xseberape nie..
sayunk kamoo semua...muaahhhxxx....
Follow La Skali Yer....

Wah..malam yang enak..ditemani pula dengan hujan..
Bila hujan perut aku pom berbunyi..
Bila hujan,datang la lapar nie...
Perut aku kate nak makan semua nie..



 


Peergghhhh...semua nyer sedap2 yang dyee mintaxx.
some body help me...blanjew semua nie...
huhuhuhulapar............

Jom Belajar Melukis

Pic By Bidin

Salam petang..
Chantik kan pic nie,.aq tngok pon nk tergelak..sebab chantik sngat.hahahaha...lukisan nie dilukis oleh Bidin..membe aq..entah macam mane lukisan nie ade kat lam laptop nie pomn aq xtau..yang terkantoi nyer,,bile aku tngop file nie nm bidin.aq pom bukak la..tngok2..ahh.ambik kau..hahahaha..
mybe aq xprasan kot..Kalu ditengok betol2...bleh buat design baju nie..kretif jugak membe aq nie..
.Lukis lam pain jew kot...chantik2..ape pendapat korang??
ok x???hahahhaa.





Cinta Pembodohan

Assalamualaikum..
Selamat pagi malaysia..sejuk pagi nie..macam kat korea..
Pagi yang indah bagi aku jew..korang aku xtau..
Pagi2 macam nie..Tetiba jew aku jiwang..aku nak kongsi
tentang cinta...eee...aku pom bukan ske sangat cinta cintun nie...
huhux...

Lihat lah dunia kita skrang nie...
Rialiti hidup...kalu putus cinta skit..
stress la konon2 nye...sakit hati la...
tu xpe lagi..biase la 2..mmg realiti hidup...

Marjinal - Cinta Pembodohan (ost. punk in love)



Yang aku xske nyer..bila cinta berakhir dengan kematian..
konon2 nyer cinta sampai mati la 2..cinta gilew la 2...
bukan cinta yang gilew..ko yang gilew...biase la..
konon2 kecewe la...apbile hubugan yang kian lame..
terputus...hum...peribahase melayu ade berkate..
sedangkan paku di dinding boleh dicabut..
apatah lagi cincin di tangan...
lumrah hidup..ade jugak manusia mcam nie..
ble dah bercinta lame2..tapi..si pompuan xtrime lemaran nyer..
lalu ape lagi..mengamuk la lelaki 2...mati pompuan 2 dye pukul..
ish55....xpatot2...Cinta kew 2..dipangil cinta kew...cinta korok mung..

Bila bercinta..wajib..mmg wajib...Lagu jiwang,And Criter2 jiwang..
kompen wajib...kalu xde bnde 2...xlengkap...konon nye layan la...
apabila lagu dan crite 2..kena pada situasi yang sama dengan pasangan yang bercinta..
Jangan mara yer...biase la...lumrah hidup kan..
aku pom macam 2 dulu..kihkihkih..kantoi suda...

So..Kalu nak bercinta 2...bercinta la...
jagan la jadi bodoh..kerna cinta kita mati..kerna cinta sangup korban tubuh,
kerna cinta kita telan racun,kerna cinta sangup hilang sahabat..kerna cinta berpecah keluarga..
bukan cinta namanyer...gilew nama nyer...

Bagi yang tersingung hati kerna blog aku nie..
aku mintak ampun yer..akuu just kata bende yang betul..
hehehehe...Jangan marah yer...byeppp..

Aku Ingin Jadi Yang Terbaik

Assalamualaikum.

Dalam bnyak2 post aku..nie yg pertama kali aku bagi salam.huhux..
bukan xingat..cume bru blajar..huhuhularidarikebenaran...
Aku nk pos2 bnyak2 blog aku..coz..nanti xyah la slalu update..hahaha
malas doow....

Dalam realiti hidup aku..ape yang aku nk perfect,,msti xmenjadi...
Humm..aku pom xtau la..mane sue aku...

Sekolah Rendah
-Ha..macam biase la..mase kecik2..aku nak sngat2 dapat duduk kelas depan skali..
namun apekandaye..aku bukan nyer bodoh,,cume kurang pandai...huhuhuxlehtrime..
Bile exam..nak sangat2 dapat no satu..fushh..last2..satu gak..18..hampehhh...

Sekolah Menengah
-Ha..kat skolah mngah nie..bnyak yg aku nk perfect...
Dalam Skolah..macam biase..nk perhatian dari awex la...
hahah..owg ke skolah nk blajar..cbuk nk cri awex lak...
Hah..awex...yg bdak2 fom 1 and 2 ade la yg pndang aku...mmg la diowang pndang..
coz...diowang 2..budak2 kecik lagi...aku dah fom 5...budak2 atas dari fom 2..
kompen xpandang...adushh..mmg sue la..muke hncem..p..bdak2 pompuan xprasaan kot..huhudengki..
-Lam kelas...Misty la nk perhatian dari cikgu...fushh..susahh betol nk ambik perhatian cikgu nie..
aq dah habis cara dah aku buat..Aku ponteng klas dye..(hahahaha sowi mom)..aku buat bising...
aku buat huru hare..semua xmenjadi..cume satu jew aku nak..aku just nak cikgu pangil name pendek aku
jew...bukan nm penuh..adushh..xsuke la org pngill nm penuhh nie...

Masa Ambil Result SPM
-Fushh..Hari aku dapat penyakit parkinsen..berketar2 tangan nk ambikk..Dengan penuh kemachoan
dan gentel..aku menhulurkan tangan mengambil result aku...Hummm...terkejut aku..aku sendiri pom
xpercaye dengan keputusan aku..Mana ada A'..hahakk..dengan penuh kekecewaan...
aku ingat ade la jugak A',..ade la jugak cikgu nk puji aku...humm..tngok pom x....adushh..susah nye nk dapat kan perhatian...

Time Mengembirakan
-Nie masa aku ambik sijil brenti skolah aku kat SMK Sura...Time 2 dekat pejabat..
Masa aku kat dalam 2..cikgu aku pom ade..mybe kebetulan kot..ataupom lucky...
Dye nk tngok result aku...aku pom bagi la..lalu cikgu aku berkata ..
"Wa..,bagos jugak awak nie Qusyairi(name penuh aku)..xsangka awak dapat banyak kredit..syabas2.."
Fush..aku macam nk menagis ble cikgu yang aku selalu ponteng klas dyee..bleh ingat aku...
ikut kan hati aku...aku nk undurkan massa..aku nk masok penuh kelas cikgu aku...
P..apekandaye..semua dah suratan..cewahh..skimaa la plop..."malas xkemana gak"

Time Masok Kolej
-Ha,..tengok jew aku macam nie..budak kolej nie...huhuhubange..
Aku dapat tawaran sambung belajar kat Kolej.. Kolej IKIP Kuantan..
Dengan perasaan yang teruja dan bangga,,bile aku tengok air muke mak ayah aku..
Yelah..mak ayah mane x bangge tngok anak dyee blehh sambung blajar...
au ahh...nk nangis pom ade ble teringat kan balikk,,,..
-Tapi..kebanggaan mak bapak aku xlame..sebab aku berti belajar kat sana..bukan malas kk..
p..bersebab...sebab nyer...pertengahan sem satu...ade trajedi berlaku kepada ayah aku kt kampung..
apabila..ayah aku terjatuh dari atap umah aku...entah ape dye nk buat pom aku xtau...
mybe ayah aku nk hidup udare segar kot..hahap...xde ahh..ayah aku dengan abang aku nak baiki atap..
mase 2..atap uma aku bocor....entah macam mane atap 2 licin..terkgelonsor la ayah aku ke bawah..
tentu sakit kan..tinggi gak 2...fushh..akhirnyer..disah kan patah kaki,,.mase 2 aku ade dekat kolej aku..
aku tengah sedap2 main poker...aku terkejut pabila telipun aku berbunyi...suspennnn......
mak aku yang talipon aku,..nagis2 mak aku...xleh ingat..nk nangis ase....
-Makin hari duit yang mak aku kirim xcukup untuk aku makan kat tempat orang nie...
aku xthan tngok mak aku bagi duit mcam xmampu...kesian22....
lalu ku ambik keputusan untuk berhenti..bagi mengurangkan beban mak aku..
dah la nk jaga ayah aku lagi..nk tngung aku lagi..mak aku kejew best kew.....xsungup aku..
lalu..impian aku tuk bagi mak ayah aku segulung sijil@konvo tidak tercapai...
fushhhh..perit eyhh hidupp...............

Hidup Tanam Anggur
-Ahhh..bile hidup pom dah menanam angur skarang nie...
nk yang terbaik macam maner???runting harian aku...Tidur,On9,Makan,lepak,mandi...
bende yang same jew....

Adushhh..susah nyer ble nak yang terbaik dari org...harap2...ble la aku bleh jd yang terbaik dari semua...
letih dah nie...harap korang semua berhibur dengan blog aku xseberape nie....
huhuhuhu...singah2 2...follow la skali nyer..huhuhuberharap............
Love u alll...muahhxx...