Bukan Ku Pinta, Lembut Sebegini

Salam satu blogger..
Dah lama x tulis belog. Maklum la.. Saya bukan HOT nak update hari2..
hahaha..Kat sini aku nak cite story pasal PONDAN @ BAPOK.
Boleh X? Huhuhu. Jap, nak berpuisi skit.. Dengarkan ye..



















"Bukan ku pinta, lembut sebegini,
Bukan ku pinta, jadi sebegini.
Bukan ku pinta, sukakan lelaki.
Bukan ku pinta, kerja di celah lorong..

Aku juga mempunyai perasaan seperti manusia biasa,
Aku juga mempunyai maruah seperti manusia biasa,
Tetapi, apakan daya.
Keadaan menjadikan aku sebegini.
Bukan ku pinta semua ini terjadi..

Aku berazam untuk menjadi manusia biasa,
Bukan ku mahu untuk terus hidup begini,
Tetapi keadaan sekeliling, tidak menyokong niat ku..

Aku ingin menjadi seperti manusia biasa,
Aku sering di pandang hina,
Aku sering diketawakan,
Aku sering dicaci..

Tuhan tolong la aku,
Aku tidak terdaya lagi untuk hidup didunia ini..
Tuhan Tolong Lah Aku..."

Wah.. Pandai jugak aku berpuitis nie kan..
Apa pendapat korang tentang Bapok nie?
Aku rasa, diorang bukan mahu jadi sebegitu..
tapi keadaan sekeliling yang menjadikan dia terus dibapok kan.. kan?

Tiba2 je aku keluar kan topik bapok nie..
HAHAHA.. Entah la. Kadang2 kesian jugak tengok bapok2 di celah lorong nie..
Comel mmg comel.Tapi sampai bile nak membapok kan diri kan..
Kalau masyarakat berikan ruang untuk golongan sebegini..
Aku rasa ok kot.Jadi Drive Bas Rapid k.Tukang buat rumah k.
Or angkat beras.ok x? hehe.Think Positif!
Apa kata korang?

2 comments:

Yana Sakura said...

g anto dorg kat uma pemulihan akhlak okey gak rie..spya dorg boleh berubah kepada jantina sejati (=

apa kata erie? haha

Erie Kacik said...

ok gak tu..suh diorang kijew kat saloonn rambut kew..huhuhu